Sorteer op:

Borstbeeld ware grootte

Wilt u ook uw eigen borstbeeld?

Een borstbeeld is een exclusief kunstwerk. Het is een realistische weergave van uzelf of van een dierbare. In de Griekse tijd werden filosofen of andere belangrijke personen ook op deze manier afgebeeld. Er zijn verschillende 3-D technieken mogelijk met verschillende materialen zoals brons, gips, koper, zilver of goud. Bij de keuze van het materiaal is het belangrijk om na te gaan wat het doel van de hoofd, hals en buste is. Waar wilt u het kunstwerk neerzetten? Uit welke kleuren bestaat deze ruimte? Of wilt u het beeld liever buiten exposeren? Het geeft een mooi effect wanneer het werk op ware grootte wordt gemaakt, maar het is natuurlijk ook mogelijk om het op een aangepaste maat te creëren. Wij kijken naar uw wensen en verwachtingen om een exclusief borstbeeld als resultaat te krijgen!

Sokkel

Bijna elk beeld heeft een stevige basis, ook wel sokkel genoemd, nodig om te kunnen blijven staan. Dit is ook nodig bij de gepersonaliseerde borstbeelden. Wij vinden het belangrijk dat de sokkel past bij het beeld, en daarom willen we u laten kiezen uit verschillende materialen voor het onderstuk. Voorbeelden zijn hout of Belgisch hardsteen, maar ook materialen zoals gips of staal zijn mogelijk als voetstuk.

Het proces
Om tot een geweldig resultaat te komen zijn er enkele stappen die gevolgd moeten worden. Bij deze stappen kunt u vertellen wat uw voorkeuren zijn en aan welke eisen het beeld moet voldoen.

-     Allereerst wordt er aan u gevraagd wat uw doel is voor het beeld, wat voor houding het model zal hebben en in welk materiaal er gebruikt zal gaan worden in de sculptuur.

-     Vervolgens wordt het model gescand, dat duurt 10 tot 20 minuten en lijkt op het maken van foto’s. Dit proces is geheel ongevaarlijk en kan overal gebeuren.

-     Met de resultaten van de scan kan de kunstenaar aan het werk en houdt u op de hoogte van de vooruitgang. Hierbij kunt u aangeven wat u mooi vindt en wat niet.

-     Dan wordt er een realistisch beeld op basis van de gewenste kenmerken gemaakt.

-     Enkele weken later is uw beeld klaar en wordt deze bij u geleverd.

 


HSG Nederland B.V.
De Run 4401, 5503 LS, Veldhoven

KvK: 17119223
BTW: NL8153.11.989.B01